Het nieuwe jaar!

Weer een heel nieuw jaar voor de boeg om met de kinderen samen op onderzoek te gaan. Een jaar vol seizoenen, materialen, kleuren om te ontdekken. De wereld om te heen te onderzoeken. En je eigen plek in de wereld en de maatschappij in te nemen.

Ieder jaar werken we bij Villa de Buitenkans met een jaarthema. Afgelopen jaar was het jaarthema ‘kijken’. Een jaarthema is verweven in alles wat we doen. Het is niet dat dit de hoofdlijn is van alles wat we doen, maar meer een rode draad waar we steeds weer even bij stilstaan.

In 2019 gingen we kijken. Naar hoe wij kijken naar kinderen. Wat verschillen en overeenkomsten zijn van kijken. Hoe we documenteren. Hoe we aankijken tegen de groepsruimtes, materialen en het aanbieden van onderzoek. Kijken kan onbewust maar ook bewust. Een bewuste keuze maken waar je naar kijkt, of onder de loep nemen van wat je ziet.

In de waan van de dag is er zo veel wat je niet ziet. Er valt zoveel meer te zien wanneer je je ogen echt opent of een focus kiest om op te letten. Dit jaarthema heeft ons allemaal veel gebracht. Met een frisse, open blik de toekomst in.

In 2020 wordt ons jaarthema ‘gezonde start’. We gaan de komende tijd met het team onder de loep nemen hoe ver we al zijn in het organiseren van een gezonde start. en welke onderdelen extra aandacht verdienen.